top of page

 

Zwembadafdekkingen

 

 

Een zwembadafdekking is in vele facetten van kapitaal belang voor de zwembadeigenaar!

De zwembadafdekkingen van Pool Support® zijn een essentieel onderdeel van uw zwembad. Er zijn diverse afdekkingen leverbaar zoals lamellen afdekkingen (in- of opbouw), een foamafdekking, een noppenfolieafdekking en een winterafdekking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het grootste voordeel van een afdekking is de energiebesparing door isolatie en het tegengaan van verdamping. Solarlamellen kunnen het water zelfs opwarmen en dit beperkt de dagelijkse wederkerende kost! Uiteraard is er ook het veiligheidsaspect bij de lamellenafdekkingen.Veiligheidslamellen kunnen een bepaald gewicht per m² dragen. Uiteraard indien correct gesloten.

 

Veiligheid, isolatie, vuilafstoting en prijs, spelen dus een grote rol bij het maken van de juiste keuze.

Hieronder hebben wij voor u de belangrijkste oplossingen opgesomd.

Wij helpen u graag in het maken van de juiste keuze! Contacteer ons!

 

1. Zomerafdekkingen :

 

 

Zomerafdekkingen kunnen dienen om het zwembadwater te verwarmen via zonne-energie, om het verwarmde zwembadwater te behouden via isolatie,om verdamping tegen te gaan en om vervuiling tegen te houden. Uw voordeel :  minder verwarmings- en onderhoudskosten. Lamellenroldekken vertegenwoordigen daarbij ook nog een  belangrijk veiligheidsaspect. Uiteraard is de isolatie van lamellenroldekken en de verwarming van solarroldekken veel groter dan bij een traditionnele noppenfolie.

Hieronder hebben  wij voor u de zomerafdekkingsmogelijkheden opgesomd.

Wij helpen u graag in het maken van de juiste keuze! Contacteer ons!

 

1.1 Verplaatsbaar oprolsysteem met Noppenfolie of Foam:

 

Een aluminium oprolsysteem zorgt ervoor dat de noppenfolie of het foamdeken professioneel opgeborgen kan worden. Er bestaan vastgemonteerde en verrijdbare oprolsystemen.

 

Een foamdeken wordt doorgaans meer voor binnenbaden gebruikt daar het geen solarvoordeel kan bieden. Het zorgt wel voor een maximale warmte isolatie t.o.v. noppenfolies.

 

Een noppenfolie is een veelgebruikt alternatief voor de lamellenafdekking.Tegenwwoordig zijn er verschillenden op de markt. Pool Support® heeft ze allen in huis. Algemeen kenmerkend is het aantal micron, welke de kwaliteit van de noppenfolie vertegenwoordigt. Vergeet echter niet dat er een beperkte levensduur is. Tegenwoordig bestaan er buiten de traditionele 300 micron blauw en de 400 micron zilver/blauw, goud/blauw (voor extra warmteïsolatie) ook Geobubble noppenfolies. Deze laatse tonen een aanzienlijk hogere kwaliteit aan. Een Geobubble heeft overal dezelfde dikte, heeft 25% langere levensverwachting en is 50% dikker dan traditionele noppenfolies op het dunste punt. Indien je de zwarte Energyguard Geobubble neemt, kan deze het chemieverbruik met 70% verlagen, kan je de filtertijd halveren, kan het zwembad met 4°C opwarmen en kan je de afdekking zelfs als winterafdekking gebruiken.

 

Een noppenfolie met oprosysteem is dus een budgetvriendelijke instapversie om het zwembadwater langs de bovenkant te isoleren en te verwarmen.Let wel: een noppenfolie of een foamafdekking blijft ONVEILIG in vergelijking met een lamellenafdekking. (Zie lamellenafdekking)

Wij helpen u graag in het maken van de juiste keuze! Contacteer ons!

 

1.2 Opbouw automatisch roldek met lamellen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De door Pool Support® geselecteerde opbouwroldekken zijn esthetisch, energiebesparend èn veilig!

Vanaf de nieuwbouw van het zwembad of zelfs bij naplaatsing is deze uiterst doeltreffende afdekking, zeer eenvoudig en zonder veel elektrische voorbereiding te plaatsen.Via de schakelaar kan 1 persoon in minder dan 1 minuut het roldek openen.In geval van stroomonderbreking blijft de krachtige motor werken dankzij de zware veiligheidsbatterij.

In optie kan u kiezen voor de voeding via een zonnepaneel dat de hele stroomvoorziening 'gratis' regelt.

Door uw zwembad te beschermen tegen vuil, verdamping en daling van temperatuur kan u besparen op waterbehandelingsproducten en verwarming! 

Zeer esthetisch verantwoord zijn twee, in een extra mooi grijzen design ontworpen, pilonen.

De beschikbare PVC-lamellenkleuren zijn : wit, grijs,zand of blauw.

 

Een budgetvriendelijke, aantrekkelijke, gemakkelijk bedienbare, veilige en sterk isolerende afdekking!

Extra info of prijzen kunnen via het contactformulier op de hoofdpagina worden aangevraagd mits opgave van de zwembadmaten. Wij helpen u graag!

 

1.3 Inbouw automatisch roldek met (solar)lamellen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ongetwijfeld het neusje van de zalm!

Een automatische lamellenafdekking biedt veel voordelen:optimale isolatie, veiligheid, solarlamellen verwarmen het water en bij het openen worden de lamellen onderwater mooi weggewerkt.

Pool Support® heeft elk gangbaar systeem in huis: inbouw in bad, inbouw in nis, inbouw onder overstort, inbouw onder de trap inbouw met hoekkap, inbouw in bodem met vaste of beweegbare klep.

De modernste technieken en innovatieve materialen zorgen ervoor dat uw bad met één druk op de knop volautomatisch opent en sluit.(evt. afstandsbediening)

Dankzij de ontwikkeling van een ijzersterke buismotor is het niet nodig om een motorput buiten het zwembad te metselen. Comfort en uitstraling krijgen zo nog meer ruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder volgen enkele kenmerken van de lamellen afdekkingen die Pool Support verdeeld en plaatst:

Het dek heeft een draagkracht van +/- 80 kg/m² ; een kind kan probleemloos over de afdekking lopen.

Maatwerk!

Mooi strak uitzicht.

Onze inbouwafdekkingen zijn uitsluitend voorzien van anti-alglamellen.

Verkrijgbaar met de volgende soorten lamellen:

Wit, zand of grijs

PVC-Solar of PVC-transparant

Polycarbonaat-Solar of Policarbonaat-transparant

 

Polycarbonaat of PVC ? Het uiterst slagvastere Polycarbonaat verdringt stilaan meer en meer het traditionneel gekende PVC; Polycarbonaat is duurzamer, heeft een veel hogere verbrandingsgraad van 120°C,is veel helderder en is zelfs hagelbestendig!

 

De keuze naar het juiste roldek is geen sinicure, vraagt het nodige budget en vergt de nodige tijd. Wij nemen graag die tijd en adviseren u correct over alle mogelijkheden. Contacteer ons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.4 Renovatie of naplaatsing van automatische roldekken:

Indien er nooit een roldek in uw zwembad werd voorzien, kunnen wij u een mooie oplossing bieden. In- of opbouw.

Ook het vervangen van lamellen behoort tot onze specialiteiten.

Wij adviseren u graag. Contacteer ons.

 

1.5 Staaf/veiligheidsafdekkingen:

Deze afdekkingen zijn een combinatie van winter-, veiligheids- en zomerafdekking. Door de aanwezigheid van gelijkmatig verdeelde staven is er een bepaalde veiligheid. Het dek ligt zoals een winterdek op de randtegel en dus niet op het water. Hierdoor is de isolatie zeer beperkt. Door het gewicht van de staven en de bagge, is het zeer moeilijk te openen of te sluiten. Er bestaat wel een gemotoriseerde versie.

 

2 Winterafdekkingen :

 

2.1 Pool Support® winterdek:

 

In tegenstelling tot de zomerafdekkingen ligt het winterdek op de zwembadrand en niet op het water.         

Zo beschermt een winterafdekking je zwembadwater tegen licht, bladeren en vuil. Door de minimale en ultrafijne perforatiestrook in het midden kan het regenwater echter doordringen zonder dat er spanningen op de bevestigingselastieken zouden kunnen ontstaan.De kwaliteit van het winterdek wordt uitedrukt in g/m². Laat u niet verleiden tot een wintergaas. Dit is goedkoper maar niet 'licht'dicht en zorgt hierdoor op termijn voor groen water!

Winterafdekkingen zijn bij Pool Support® verkrijgbaar in extra zware kwaliteit en in verschillende kleuren: lichtgrijs, blauw, groen, zwart, zandkleur, olijfgroen. Het nodige bevestigingsmateriaal is steeds inbegrepen.

Wij helpen u graag in het maken van de juiste keuze! Contacteer ons!

 

 

bottom of page